Rådgivning til virksomheder

Som mange chefer har erfaret, lurer der bag enhver fyring en potentiel personlig krise, for vi lever i en tid, hvor identiteten i høj grad sidder i vores arbejde. Mange er i dag deres arbejde og at miste det, kan derfor opleves som at miste sig selv. En fyring kan – hvis man ikke får taget professionelt hånd om det – blive en barsk udstødelse fra et fællesskab, og den slags er farligt for et flokdyr som mennesket. Det taler forskningen sit tydelige sprog om: At miste jobbet er en af de mest stressfyldte begivenheder, der ikke bare rammer den fyrede selv, men gør hele familien sårbar. Det giver øget risiko for at blive skilt. Og det betyder lavere karakterer i skolen for børnene, der påvirkes af forældrenes situation. Hertil kommer øget risiko for at måtte førtidspensioneres og øget risiko for at dø tidligt. Det viser en ny norsk undersøgelse, der har fulgt 400.000 ansatte i en periode på fem år. Undersøgelsen viser også, at det navnlig gælder, når det er familiefaren, der mister jobbet. Se mere på: http://www.forskning.no/artikler/2009/mars/212414 

Hvad kan man som virksomhed gøre for at undgå at de fyrede medarbejdere, som krisen har sendt på reservebænken, taber mindst mulig højde menneskeligt som fagligt. For mange af de medarbejdere, der fyres i dag skal, når markedet retter sig og de skal hyres igen, have både evnen og lysten til at komme tilbage på ens bane. Udover det sociale ansvar, som mange virksomheder tydeligvis gerne vedkender sig, har alle noget at vinde, ved at sætte fokus på, hvordan fyringer varetages på en professionel måde, hvor begge parter kommer ud af fyringsrunden med både værdigheden og respekten for hinanden i behold. 

Vi tilbyder rådgivning til store som små virksomheder, der står for at skulle afskedige enten en enkelt eller større grupper af medarbejdere. Processen skræddersyes til den enkelte virksomhed og kan strække sig fra design til udførsel og opfølgning.

1

Procesdesign med   topledelse og evt. HR  afdeling

 

Temadag for chefer, der skal varetage fyringssamtalerne

 

Individuel sparring af chefer, der skal varetage fyringssamtalerne

4 

Temadag for de fyrede om, hvordan man bedst kommer på benene igen

Individuelle støttesamtaler med den fyrede