Med kærlig hilsen

Med kærlig hilsen er en bog til mennesker, der gør sig tanker om den sidste del af livet og om døden. Det kan være dig, der er sund og rask, men som gerne vil stoppe op og formulere dine ønsker, mens tid er. Det kan også være dig, der er alvorligt syg eller dig, der på grund af alderdom befinder dig sidst i livet.

Med kærlig hilsen er en udfyldningsbog, hvor du selv er forfatteren, der svarer på fortrykte spørgsmål. Det kan for eksempel være spørgsmål om højdepunkterne i dit liv, hverdagens fine øjeblikke, dine tanker om den sidste tid, ønsker til begravelsen/bisættelsen, håb for fremtiden og tanker om døden.

I bogen bliver du præsenteret for forslag til forskellige breve, som du kan skrive og have liggende til de efterladte som en slags åndeligt testamente.

Bogen kan være en stor hjælp for de pårørende, som vejledning i forhold til dine ønsker for den
sidste tid og for begravelsen/bisættelsen. Derudover vil bogen efterfølgende være en unik gave til de efterladte og et spændende vidnesbyrd om det liv, du har levet. Bogen igennem bliver man mødt af versene fra Benny Andersens Mørkets Sang, hvori en tilbagevendende strofe og opfordring lyder:

Vis mig dit ansigt før alt er forbi, så er vi begge tilstede.

Strofen rammer mere end noget andet den stemning og ånd, bogen er skabt i, og som er håbet med bogen: At vi mennesker sørger for at finde tid til at mødes, inden vi en dag skal sige endeligt farvel til hinanden.

Jeg føler en stor glæde og stolthed over at have bidraget til Med kærlig hilsen, som jeg kunne fristes til at kalde en livsnødvendig bog. „Mørkets Sang“ er jo paradoksalt nok en lovsang til lyset. Med kærlig hilsen rummer dels praktiske anvisninger på at håndtere en tung fase i livet, men i lige så høj grad en fremhævelse af de lyskilder, som netop får øget lysstyrke på den mørke baggrund.
Benny Andersen

… For nogle mennesker vil det at få en kræftsygdom give anledning til at stoppe op og se både tilbage og fremad i livet. Tanker og følelser presser sig pludselig på, og mange ting kan være svære at få sat ord på. Med kærlig hilsen kan hjælpe en til at begive sig på en erindringsrejse gennem sit liv og til at reflektere over det øjeblik, man lever i netop nu, og den tid der vil komme – så man kan sige livet ret farvel.
Arne Rolighed, direktør, Kræftens Bekæmpelse

Køb bogen