Rikke Høgsted

Jeg er uddannet sundhedspsykolog fra Københavns Universitet i 1998 og har siden specialiseret mig i psykoterapi og psykotraumatologi. Jeg har derudover en leder- og konsulentuddannelse fra Dispuk og læser i øjeblikket en master i offentlig ledelse på Copenhagen Business School.

 

Jeg har gennem årene blandt andet arbejdet som konsulent i Dansk Røde Kors, rådgiver i Kræftens Bekæmpelse, militærpsykolog i det danske forsvar, direktør i Dialog mod Vold, chefpsykolog i Falck Healthcare og udviklingschef på Psykoterapeutisk Center Stolpegård. Jeg var i min tid som militærpsykolog selv i Irak og Afghanistan og har som krisepsykolog løst internationale opgaver i forbindelse med kritiske hændelser i blandt andet offshore verdenen og i forbindelse med pirateri og gidseltagninger.

 

Jeg er til stadighed optaget af, hvordan vi mennesker reagerer, når vi møder livets barske sider? Hvordan overlever vi psykologisk set, og hvad er det, som gør, at nogen – ansatte som ledere – formår at vende modgang til en styrke? Hvordan forebygger man, at de, som i deres professionelle liv regelmæssigt konfronteres med trusler eller traumer ikke selv tager mental skadet af arbejdet? Det gælder både pressefolk, soldater, ingeniører og nødhjælpsarbejdere i krigsområder men også hospitalsansatte, sagsbehandlere, politi og reddere herhjemme i Danmark.

 

Jeg holder af at formidle min viden, hvilket jeg både gør gennem foredrag og undervisning og gennem en række af psykologiske selvhjælpsbøger og artikler. Jeg er i øvrigt også uddannet afspændingspædagog fra Skolen for Kropsdynamik, 1992, og har derfor øje for, hvordan man kan trække på kroppens ressourcer i forhold til at tackle de hårde perioder af livet.